SELIBA RIVER GLAMPING
seliba tipi interieur

Ideale locatie om met kinderen naar toe te gaan. Ook geschikt voor actievelingen en waterliefhebbers met veel actie op het water en in het omliggende bos.

Prijs:
 • 2-daagse trip: vanaf € 185,00
 • 3-daagse trip: vanaf € 255,00

Highlights

 • glamping
 • suppen
 • junglewandeling
 • wildlife spotten

Reisinformatie

De avontuurlijke glamping langs de Surinamerivier

Op ongeveer 1,5 uur rijden van de stad ligt het dorpje Ayo langs de Surinamerivier. Daar ligt de boot klaar en vaart u in ongeveer drie kwartier naar Seliba River Glamping.

Glamping
Seliba ligt op een voormalige plantage langs de Surinamerivier. U kampeert hier in luxe tipi tenten en wordt wakker met het geluid van brulapen, toekans en de stromende rivier. Een prachtige plek waar u ontspant en op zoek gaat naar het avontuur van de Surinaamse jungle.

vertrekdagenop aanvraag
aantal dagen2 of 3
min. aantal personen2
vervoerbus en boot 
Accommodatietipi
Verzorgingvolpension
Activiteitenverzorgd

 

Programma

In de ochtend vertrekt u vanaf het kantoor in Paramaribo. Voor vertrek krijgt u nog een korte introductie en een kopje koffie. Na zo’n 1,5 uur rijden komen we aan in het inheemse dorp Powakka.

Inheemse cultuur
Meneer ‘Kleine’ vertelt meer over het leven van de oorspronkelijke bevolking van Suriname. Het hoofdingrediënt van het inheemse dieet is de cassave. Deze van origine Zuid-Amerikaanse savanneplant groeit goed in de jungle en is bestand tegen de natte en droge periodes in het tropische regenwoud. Bij meneer Kleine mag u kasiri en cassavechips proeven.

Suppen en zwemmen
Na de stop bij meneer Kleine stapt u op de boot richting Seliba dat nabij Ayo is gelegen. De boottocht duurt ongeveer 40 minuten. Op Seliba hoeft ‘niets’ maar kan er van alles. Er zijn sups beschikbaar om een tochtje mee te maken, maar u kunt ook relaxen en verkoeling zoeken bij het zwembad.

Junglewandeling
Samen met de gids gaat u tijdens een wandeling op zoek naar de dieren die in deze omgeving voorkomen. Bent u avontuurlijk ingesteld, kunt u ook mee op de wandeling in de avond en kunt u gewapend met een hoofdlamp nog een keer de nachtelijke jungle bewonderen. Bent u minder avontuurlijk ingesteld, neem dan plaats bij het kampvuur, ga chillen in de hottub of speel een spelletje in de lounge.

Brulapen, toekans en ara’s
‘s Ochtends wordt u waarschijnlijk wakker door een onbestemd geluid, is het geluid van brulapen. Deze apen leven op het eilandje tegenover Seliba. Elke ochtend is het een waar concert van apengebrul en de tjirpende vogels. Seliba is geschikte locatie om veel vogels te spotten, denk aan toekans, ara’s en kolibries. Ga samen met de gids nog een wandeling maken om meer te leren over de flora en fauna van Suriname. Grote kans dat we onderweg slingerende aapjes tegenkomen. Na de lunch is het tijd om te vertrekken. Met de boot keert u terug naar Ayo waar de auto wacht die u terug brengt naar Paramaribo

Optimaal genieten?
Kies dan voor een 3 daags verblijf, u kunt net wat meer activiteiten met de gids afstemmen en een langere wandeling in de jungle maken. Zeker een goed idee als u bijvoorbeeld wilt doorreizen naar een volgende locatie zoals Fredberg, dan kunnen we deze trips goed op elkaar laten aansluiten.

Accommodatie

Inbegrepen bij de prijs:

 

Reiskosten
 • Bus en boot
Verblijf
 • Volpension
Activiteiten
 • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten zoals supboarden, jungletochten, hottub

 

 

Bijkomende kosten:

 

Verblijf
 • Alcoholische dranken.
Activiteiten
 • Facultatieve activiteiten
Diversen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.