Guesthouse La Ressource

De mooiste plek aan de Parakreek

Guesthouse La Ressource is een plekje dat ik graag wil delen met onze klanten die op zoek zijn naar een vertrouwde plek in Suriname buiten de drukte van de stad als vast onderkomen of als start-, eind of rustpunt van hun vakantie. Bertus en Jenny staan klaar om u als gast te ontvangen en bieden twee keurige studio’s/appartementen. Dit is ook een perfecte locatie om te verblijven als u Suriname al eerder heeft bezocht, familie heeft of zelfstandig plekken van weleer wilt herontdekken.

 • kleinschalig
 • persoonlijk contact
 • birdwatching locatie
 • rust en natuur
 • centrale locatie
 • ideale visstek

Accommodatie

Het guesthouse La Ressource is vernoemd naar de voormalige koffieplantage die hier was gevestigd. Er zijn twee studio’s op deze plek te vinden met de toepasselijke namen Hevea (hevea brasiliensis, rubberboom) en Liberica (coffea liberica, koffiesoort). 

Beiden studio’s zijn geschikt voor 2 personen en voorzien van comfortabele bedden (2 x 1-persoonsboxspring), een zithoekje, sanitair met douche (alleen koud water) en toilet en een keukenblokje. 

Studio Hevea
Studio Hevea is een 2-persoonstudio en met een extra ruimte uit te breiden tot een 4-persoons verblijf. Met vier personen heeft u de beschikking over een eigen overdekt en geheel afgeschermd terras.

Algemeen
Handdoeken en beddengoed worden verzorgd. Wifi is beschikbaar. De studio’s zijn voorzien van airco, de extra kamer van Hevea heeft een plafondventilator. 
De buitenkeuken en het prieel met verdieping aan het water zijn toegankelijk voor de gasten van beide accommodaties en voorzien van meerdere zitjes. Tevens is er een buitentoilet, een wasruimte. Het zwembad maakt het verblijf compleet. 

Maaltijden
Ontbijt wordt voor u als Suriname Holidays gast door mij geregeld met Jenny en Bertus. De overige maaltijden kunt u zelf bereiden in de buitenkeuken. Op korte afstand zijn er markten en supermarkten om de boodschappen te halen. Zodra Jenny tijd heeft,  kunt u met haar in overleg ook een maaltijd bij haar bestellen of meedoen met een kookworkshop.

Faciliteiten

Beschikbaar voor gasten:

 • kluisje
 • hengels
 • barbecue
 • rookoven
 • statief
 • verrekijker

Visparadijs voor tarpon
De Parakraak is een ultieme locatie om te vissen op de Tarpoen (Tarpon). Deze roofvis is in Suriname zeer populair onder sportvissers die met name in het moerassige kustgebied voorkomt. De vis is een lastig te vangen vis en wordt gebruikt voor de consumptie (b.v tarpoen in masala). Door de aanzienlijke afmeting is het een hele prestatie zo´n vis te vangen!   

Autohuur
Autorijden in Suriname is niet voor iedereen geschikt. Door de beperkte infrastructuur kunt u maar een klein deel van het land ontdekken en houdt u bijvoorbeeld rekening met het feit dat er links wordt gereden in Suriname. Maar wilt u zelfstandig op pad om familie en vrienden te bezoeken en bent u vertrouwd met het verkeer in Suriname, dan is het een ideale manier om onafhankelijk te zijn en uw eigen weg te gaan. U kunt een auto huren voor vertrek in Nederland, bijvoorbeeld via Sunny Cars. Maar ook via Bertus en Jenny kunt u een betrouwbaar adres krijgen om een auto te huren. Dan wordt de auto gebracht en aan het einde van de huurperiode weer opgehaald bij La Ressource. De autoverhuurder kan u dan ook van de luchthaven ophalen.

Taxi
Als u liever niet gaat rijden, dan is een groot aanbod van taxi’s die u op elke gewenste plek kunnen brengen of halen.