Downtown Oasis is een van onze favoriete onderkomens in het centrum van Paramaribo. Door de grote tuin en de ruimte om het gebouw heen is het niet voor te stellen dat u midden in het historische centrum van stad verblijft. Het gebouw is het afgelopen jaar grondig gerenoveerd.
Het guesthouse en appartementencomplex biedt 4 ruime gastenkamers op de bovenverdieping van het hoofdgebouw. Twee appartementen zijn te vinden op de begane grond van het pand. In de tuin zijn nog twee appartementen naast elkaar gelegen. Verder is er een overdekt prieel met hangmatten in de tuin en een zwembad te vinden. Ook is er plaats om auto’s te parkeren op de parkeerplaats naast de tuin bij de ingang.
Alle kamers en appartementen zijn fris van inrichting, voorzien van een comfortabele badkamer met wastafel, toilet en douche (warm/koud water), airco, televisie, kluis en koelkast. De appartementen zijn gericht met een volledig ingerichte keuken. Uw verblijf is exclusief ontbijt. Gasten die in de kamers verblijven kunnen gebruik maken van de openbare ruimtes op de bovenetage; de keuken, de woonkamer en het balkon. Ook ideaal voor een grotere groep om de gehele bovenetage te huren. Wireless internet is beschikbaar voor alle gasten. Bij de receptie kunt u o.a. wasmachine munten kopen en boarding passen laten uitprinten. Mocht u op trip naar het binnenland gaan kunt u tegen een kleine vergoeding badhanddoeken lenen. Verblijf is mogelijk vanaf 4 dagen.
Lees wat onze klanten ervan vonden:
Ja en hoe lang dan?
15-apr-2014
Want we wilden toch wel vele delen van Suriname zien. Zou 3 weken genoeg zijn?
3 weken om niet te vergeten.
Een bezoekje aan het reisbureau “Suriname Holidays” in de Spaarnwouderstraat in Haarlem
is zeker de moeite waard!
Daar werken Suzette en Hélène. Met Hélène hebben we onze reis uitgezocht.
We hadden via vrienden te horen gekregen dat februari/maart de beste tijd was om te gaan. Dan was de kleine regentijd net afgelopen en de grote regentijd nog niet begonnen. Hélène bevestigde dat. Omdat we toch geen rekening hoeven te houden met schoolvakanties besloten we om in die tijd te gaan.
Ja en hoe lang dan? Want we wilden toch wel vele delen van Suriname zien. Zou 3 weken genoeg zijn?
Eerst bekeken we de kaart; een bezoekje aan het westen, oosten, plantages maar ook Paramaribo! De flyers en folders werden op tafel gelegd. En natuurlijk ook de kaart van Suriname. Een logeeradres hadden we ook al in het hoofd: Kolibrie aan de Jessurunstraat.
Het appartementencomplex bleek inmiddels een andere naam te hebben gekregen, geheel vernieuwd te zijn. De naam is nu Downtown Oasis. Een prima plek midden in de stad.
Nu moesten we kiezen! Onze voorkeur ging uit naar Nieuw Nickerie, een fietstocht naar Frederiksdorp, Albina en Galibi en bij elkaar 9 dagen Paramaribo.
Maar het binnenland dan? Met een binnenlandse vlucht ben je op een prachtige plek van waar uit je jungletochten, korjaaltochten etc. kunt ondernemen. Het resort heet: Kabalebo.
De folders logen er niet om. Prachtig. Goed nu zaten de 3 weken vol!!!!
Hélène zou kijken welke mogelijkheden er zijn en zal een reisschema voor ons maken.
Na ongeveer twee weken kregen we een prachtig schema toegestuurd. Na aankomst zouden we eerst drie nachten in een hotel aan de Waterkant zijn, daarna fietsen, even rust, dan naar Nieuw Nickerie, weer even rust, Kabalebo, een dag pauze en als laatste Galibi. De rustperiode zou dan voor Paramaribo zijn in Downtown Oasis. Het leek ons prima!
20 februari vertrokken wij.
Door het tijdsverschil ben je nog dezelfde dag in Suriname.
Ons eerste logeerplekje Hotel “La petite Maison”aan de Waterkant is in een prachtig oud huis met uitzicht op de Surinamerivier.
Natuurlijk gaan we direct op onderzoek uit. Langs de boulevard zijn kleine eettentjes
waar je lekker kunt eten en drinken.
Op deze plek kom je goed in de sfeer van Paramaribo. Vrijdag en zaterdag rijden er open bussen over Waterkant met vrolijke muziek. Bij de eettentjes wordt ook muziek gemaakt en wordt er veel gelachen bij het drinken van een Djogo (een grote fles bier die aan velen uitgeschonken wordt )
Op 23 feb. stappen we op de fiets die we halen bij Zus & Zo (voucher). De fietsroute hebben we de vorige dag van Cathrin Jüdell gekregen; medewerker van Suriname Holidays in Paramaribo.
Met haar hebben we toen ook alle afgesproken tours bekeken en gecontroleerd. Het is zondag dus lekker rustig op de weg. Dat is fijn omdat we toch wel even moeten wennen aan het links rijden. Het is erg leuk om op deze manier Suriname te bekijken.
Het einddoel is Frederiksdorp, een oude plantage waar we 2 nachten zullen blijven. Onze eerste stop is Leonsberg waar we de Surinamerivier worden overgezet in een tentbootje.
Vanuit Nieuw Amsterdam fietsen we over de dijk langs de Commewijnerivier en na verloop van tijd arriveren we bij Mariënburg waar we de Commewijne over moeten om bij Frederiksdorp te komen.
Ook dat gebeurt met een tentbootje; onze fietsen met fietstas worden door een vriendelijke bootsman in en uit het bootje gebracht.
Frederiksdorp ziet er prachtig uit. We brengen onze bagage naar ons appartementje. Even op verkenning uit. Wát een groot terrein!!!!
De volgende dag maken we een zwamptour. In een kleine korjaal met bootsman varen we door een prachtig gebied vol met waterlelies. De bootsman vertelt onderweg over de vogels en de bloemen. Na deze tocht wandelen we terug naar de Plantage waar we op de veranda genieten van de rust.
De derde dag fietsen we weer terug naar Paramaribo via spannende weggetjes. We steken de Surinamerivier over bij Meerzorg vlak onder de “Bosjes brug”. Het toeval wil dat het de dag van de Revolutie is.
Een bijzondere dag!!!!!
Vanaf nu logeren we in Downtown Oasis. In een prachtig appartement.
De 2e tour naar Nieuw Nickerie is verrassend. Totaal anders dan Frederiksdorp.
We rijden met een gids langs rijstvelden, een heel vlak land.
Vanuit Nickerie maken we een boottocht naar Bigi Pan op zoek naar de rode Ibis.
Een zéér uitgestrekt natuurgebied, de gids brengt ons op bijzondere plekken waar kaaimannen stilletjes liggen te wachten en de gieren boven ons vliegen op zoek naar “eten”.
Na deze tour is een aantal dagen Paramaribo gepland. Zonder gids vinden wij onze weg in deze stad.
Met een goede plattegrond vind je waar je naar toe wil.
Uiteraard bezoeken we Zeelandia, gaan op zoek naar plekken waar de geschiedenis over vertelt : Anton de Kom, Nola Hatterman, de gerestaureerde Kathedraal (nu Basiliek ), Het onafhankelijkheidsplein…………….Ennog véél meer!!!!!!!
De 3e tour begint met een binnenlandse vlucht. In een vliegtuigje voor 12 pers.
worden we naar Kabalebo gebracht. Een luxe resort met mooie appartementen en een zwembad. Per dag kunnen we kiezen uit verschillende tours: korjaaltochten, wandelen door de jungle of een combinatie daarvan. Ook is er een mogelijkheid om zelf in een kajak over de Kabolebo te varen.
Tussendoor heerlijk zwemmen in een stroomversnelling!! Alles is onder begeleiding van een gids.
Wat een fijne dagen hadden we daar ook. En dan is het heel bijzonder om weer in Paramaribo rond te lopen. En natuurlijk gaan we heerlijk eten bij De Gadri vlakbij Zeelandia aan de rand van de Surinamerivier met achter ons het standbeeld van koningin Wilhelmina. Dan zijn we alweer aan onze laatste tour toe. Met een busje rijden we met nog andere toeristen
naar Albina van waar we over de Marowijne naar Galibi zullen varen. Voordat we in Albina aankomen hebben we een zeer bijzondere plek bezocht, Moiwana. Daar is een monument gemaakt door Marcel Pinas. Héél indrukwekkend! In Galibi zullen we ’s avonds laat zee-
schildpadden gaan zien. Dat is gebeurd!!! Niet te geloven dat een dier in zo’n korte tijd zó veel eieren legt. De tocht er naar toe en weer terug is prachtig. De maan zorgt voor een betoverende tocht.
De volgende dag wordt die betovering verbroken door de nuchtere gedachte dat de terugreis naar Nederland niet lang meer op zich laat wachten.
We hebben een prachtige reis gehad!!!!!!!!!!!!!!!!!! dankzij jullie.
Ridi en Klaas
We hebben een onvergetelijke vakantie gehad in Suriname
7-mrt-2014
De prachtige natuur bij Palumeu en de rust is geweldig.
Mooie korjaal tochten ,ontbijt op een rotseiland ,gezwommen in de rivier daarna heerlijk in een hangmat’, opgehangen door onze gids .
Joop en Ank.
Zoals we het nu voelen, gaan we volgend jaar weer.
30-mrt-2014
We zijn nu 2 weken terug uit Suriname en in ons hoofd nog dagelijks mee bezig.
Het was een geweldige vakantie. Alles hadden jullie perfekt geregeld.
De vlucht met KLM was heel fijn. Appartementen Hosta was voor ons heerlijk met heel aardig personeel’.
En een prima lokatie, we liepen van hieruit overal naar toe.
Pingpe was een geweldige ervaring vooral door gastheer Chapeau.
Kabalebo was veel meer luxe maar ook super.
Zo kan ik wel doorgaan over Frederiksdorp, Paramaribo en jullie kantoor op het Kerkplein.
We hebben genoten.
Zoals we het nu voelen , gaan we volgend jaar weer.
We houden kontakt en bedankt voor alles.
Nog een kleine tip:Het is prima zitten en eten bij De Gadri aan de Suriname rivier naast Fort Zeelandia.
Groeten Marja en Bill (Met Suriname virus)
Wat maakte deze reis dan toch zo fantastisch?
24-nov-2015
Allereerst de sfeer in de groep. Onze marron-reisleider vertelde veel en wist de sfeer en de motivatie er goed in te brengen. We hebben enorm gelachen met elkaar. De drie marrons waren een prima team, die ook met elkaar veel lol hadden.
Drierivierentocht: oerwoud en rivier actief beleven
Het was ons eerste bezoek aan Suriname. We vonden het indrukwekkend. Het is als Nederlander al heel bijzonder dat er buiten je eigen land zoveel Nederlands wordt gesproken. De binding met Nederland was veel groter dan we verwacht hadden. En Surinamers zijn relaxed: no spang, geen haast, maak je niet druk. Een fijne mentaliteit, zeker als je op vakantie bent.
We merkten dat ook tijdens onze Expeditie de Drierivierentocht. Omdat we in de droge tijd (oktober/november) reisden, de waterstand laag was en er toch geen schildpadden te zien waren, duurde onze reis tien dagen in plaats van twaalf. Maar het was er niet minder bijzonder door. We reisden over de rivieren van Langetabbetje naar Palumeu.
Onze groep bestond de eerste drie dagen uit twee Duitsers (45 en 53), wijzelf (beiden 53), drie marrons als leiding en steeds een lokale bootsman, die wisselde als we van boot veranderden. Op de vierde dag kwam daar een vijfde persoon bij, een sportieve Nederlander van 72. Niet iedere zeventiger zou hem dat nadoen.
De overnachtingen zijn eenvoudig: negen nachten iedere keer hangmatten ophangen in een nieuw kamp, vijf keer in een dorp van marrons, twee keer in een dorp van indianen en twee keer in de wildernis. Er is geen stromend water, maar voor goed drinkwater werd steeds gezorgd. Wassen doe je in de rivier. De wc’s zijn eenvoudig, soms een zelfgezochte plek in de wildernis. Vaak is er ’s avonds verlichting, opgewekt door generatoren. Tot onze verrassing konden onze gidsen de eerste vijf nachten hun mobiel nog gewoon opladen en hadden ze nog bereik.
Het varen over deze grote brede rivieren aan de oostgrens van Suriname is een belevenis. Omdat we in de droge tijd reisden stond het water extreem laag. De rivier zag er nog wel breed uit, maar was op veel plekken ondiep. We moesten tussen grote rotspartijen door laveren met de houten boot en passeerden allerlei stroomversnellingen. We stapten geregeld uit de boot om te helpen duwen. Het valt niet altijd mee over de rotsige soms glibberige bodem met onverwachte gaten. Maar het is heerlijk actief en zorgt ervoor dat je lekker bezig bent. Na de klus lekker bijkomen in de rivier. Aanvankelijk leek het nog op kanoën in Frankrijk, maar dan met een grote houten boot met motor tegen de stroom in. De eerste zeven dagen waren echt fantastisch!
Toen we het indianengebied bereikten werd het steeds zwaarder. De stroomversnellingen werden watervallen. Prachtig om te zien. Heerlijk ook om in af te koelen. Alle bagage moet je geregeld uit de boot tillen naar de bovenloop. Daarna terug om gezamenlijk de boot te duwen en met een touw te trekken. We sleepten de boot niet alleen door het water, maar op het laatst ook over metershoge rotsen op land. Onvoorstelbaar! Dat zal in een ander jaargetijde iets makkelijker gaan.
Het beklimmen van de Tebutop was ook een prachtige ervaring. Steil en niet makkelijk, maar met hulp van de marrons, de indianen en een groot stuk touw wisten we toch naar boven te komen. Wat een adembenemend uitzicht hadden we daar: een ideale plek voor een groepsfoto!
De achtste dag duikelde onze topervering even in een diep dal: tijdens het transport over land rolde de boot met een boomstam over mijn voet. Gelukkig liep het met een siser af: mijn grote teen was alleen gekneusd, we hadden niet te maken met breuken of bebloede toestanden.
Die nacht sliepen we voor de tweede keer in de open lucht. De eerste nacht behoorde tot de toppers: heel veel sterren, uitzicht op een waterval en de steile granieten berg die we beklommen hadden en op onweer in de verte. Kampvuur met verhalen van onze humoristische marrons. De tweede nacht kwam het onweer bij ons: we sliepen nat in onze hangmat. Hoe een week topervaring op één dag in een diep gat kan belanden…. Maar de volgde dag droogden we gelukkig snel weer op. Ook IN de boot voerden we strijd tegen het water. Als je even niet oplette was de boel nat, zoals bijvoorbeeld mijn camera. Ons advies is dus om je spullen in een waterdichte tas mee te nemen, zeker camera’s e.d.
Wat maakte deze reis dan toch zo fantastisch? Allereerst de sfeer in de groep. Onze marron-reisleider vertelde veel en wist de sfeer en de motivatie er goed in te brengen. We hebben enorm gelachen met elkaar. De drie marrons waren een prima team, die ook met elkaar veel lol hadden. Men weet altijd wel weer een oplossing voor problemen die zich onderweg voordoen. Een echte ‘no spang’-mentaliteit. Een van hen was een fantastische kok. Twee warme maaltijden op een dag maken onder die eenvoudige omstandigheden is een hele prestatie
Wat was nog meer fantastisch? Dat we het dagelijks leven zo goed konden meemaken in de marrondorpen en de indianendorpen. Het hele leven speelt zich af in de rivier, omdat er geen waterputten zijn. Het is zo leuk om al die activiteiten te zien: wassen, spelen, vissen, varen, water halen.
Ook is het mooi om acht dagen lang geen andere toeristen tegen te komen. De eerste nacht in een marrondorp was behoorlijk lachwekkend: we waren verbaasd geweest over de stille nachten in centrum Paramaribo, maar in het oerwoud ging zaterdagnacht de muziek voluit. Geen handgetrommel, maar popmuziek met forse beat. Tot diep in de nacht voeren er nog houten motorboten over de rivier in het maanlicht. We maakten het leven mee, zoals het zich voordeed. Bij de indianen is het prachtig om te zien hoe de mannen jagen en vis vangen, hoe behendig ze door het water en over de rotsen springen, hoe ze hun boten besturen en een berg beklimmen.
Na negen dagen varen zijn we op de tiende dag met een vliegtuigje met zes zitplaatsen vanuit Palumeu teruggevlogen naar Paramaribo over het oerwoud: een grote zee van broccoli. We zagen het enorme stuwmeer en tot onze grote schrik ook heel veel milieuvervuilende mijnbouw. Er wordt hier veel goud gedolven.
We hebben echt het gevoel dat we met deze Drierivierentocht het leven in het Surinaamse oerwoud een stukje mee beleefd hebben. Tijdens deze expeditie heb je weinig tijd om te lezen. Maar áls je een boek meeneemt, lees dan ‘Groeten aan de koningin’ van Karin Anema. Dat is een prachtige aanvulling en verdieping op deze reis. In Suriname kochten we ‘Stuwdammen en wegen in het Surinaamse binnenland’. Dat gaat ook helemaal over deze tocht en de onderwerpen die hier spelen.
Al met al is de Drierivierentocht een echte aanrader voor iedereen die het leven in het Surinaamse oerwoud een stukje wil mee beleven, iedereen die van eenvoudig kamperen houdt en niet bang is om de handen uit de mouwen te steken.
En wil je even bijkomen van de tocht? Volg dan het advies van Suriname Holidays: kom tot rust in hartje Paramaribo bij Downtown Oasis!
We wensen jullie een prachtige Surinamereis toe!
Chris & Floret