BERGENDAL

Amazonia Wellness Resort

Door de aanhoudende wateroverlast eerder in 2022 is het resort tot nader order niet geopend voor gasten.

bergendal panorama suite

Op zo’n 1,5 uur rijden van Paramaribo ligt in een groene omgeving aan de hoge oever van de Surinamerivier, het Bergendal Amazonia Wellness Resort. Het resort is op uitgekiende manier aangelegd zodat de natuurlijke omgeving in het tropische regenwoud is behouden. Vanaf de lodges aan de rivier geniet u van een prachtig uitzicht over het water. Voor jungle liefhebbers zijn de lodges dieper in het bos een perfecte plek.

Kenmerken

  • comfort
  • veel privacy
  • ruimtelijk opgezet
  • kindvriendelijk
  • tropische tuin

Accommodaties

Er zijn in totaal 44 lodges op het resort gebouwd. De sfeervolle onderkomens zijn verdeeld over het tropische, heuvelachtige terrein aan de hoger gelegen oever van de Suriname rivier.

Verschillende type lodges
Ze variëren van grootte en locatie. U kunt uw voorkeur aangegeven voor Riverside, Hillside suite of standard lodge, Panorama suite of Family lodge.

Algemene inrichting
Alle lodges zijn sfeervol ingericht voorzien van airco, badkamer met toilet/douche(warm water), koffie- en theefaciliteiten, tv, minikoelkast en een slaapbank geschikt voor 1 persoon < 1.70 m (128 x 170 cm).

Riverside lodges
Perfect gelegen met uitzicht over de rivier. Deze lodges zijn makkelijk bereikbaar vanaf het restaurant en het zwembad, hebben een queen size bed en een ruim buitenterras.

Hill side standard lodge
Sommige van deze hooggelegen lodges zijn alleen bereikbaar via een steile trap en liggen tegen een hogere helling dieper in het bos. Ze hebben een queen size bed en ruim balkon tussen de boomtoppen.

Hill suite
Deze ruimere lodge is makkelijk toegankelijk en heeft naast een groot balkon een apart woon- en slaapgedeelte met een king size bed.

Panorama suite
Geniet van het prachtige uitzicht vanaf uw balkon over de rivier. Deze suites zijn ruimer en hebben een apart woon- en slaapgedeelte met een king size bed, een barretje en een magnetron. Als extra service krijgt u ochtendjassen en slippers.

Family lodges
Dit zijn de grootste types, gelegen aan de rivierzijde. U beschikt over een slaapkamer met twee queen size bedden en een ruime woonkamer. Daarnaast heeft u een groot buitenterras met uitzicht op het water.

Faciliteiten

Kiskadee restaurant
U verblijft op Bergendal op basis van logies & ontbijt. In het restaurant kunt u  terecht voor de lunch of het diner.
Naast de à la carte kaart zijn er vaste menu’s en buffet lunch en diner verkrijgbaar. 

Infinity Pool
In het infinity zwembad heeft u een prachtig uitzicht over de rivier en kunt u drankjes bij de pool bar bestellen.
Er is ook een groot terras met ligbedden aanwezig.

Kinderen zijn welkom
Voor kinderen is er een speeltuin en een game room

Bergendal Adventure Centre
Per boot of lopend door het bos kunt u het Bergendal Adventure Centre bereiken. Vanaf deze locatie kunt u tal van activiteiten ondernemen zoals een canopy trail door het bos en over de rivier, per kajak door de kreken in de omgeving of een enerverende wandeling maken door de jungle. U kunt de activiteiten voor vertrek of ter plaatse (minimaal een dag voor aanvang) reserveren.