We hebben een heerlijke en afwisselende reis gehad in Suriname. Cultuur en natuur, varen, wandelen en fietsen heeft Suzette prima gecombineerd in onze vakantie. De reis was goed georganiseerd. We hebben genoten van het gemak waarmee alles verliep volgens afspraak en op tijd. Het vervoer tussen de accommodaties en van en naar het vliegveld liep erg soepel met vriendelijke chauffeurs. Het was natuurlijk erg warm en vochtig en een aantal middagen werden we getrakteerd op een forse regenbui waarbij het helaas niet echt afkoelde.
We hebben veel gezien en gehoord in de drie weken. We begonnen de vakantie rustig in Commewijne, daarna zijn we naar de Brownsberg en de jungle gegaan en geëindigd in Groningen en Nickerie, Bigi Pan met tussendoor overnachtingen in Paramaribo; een mooie opbouw. Overal waren gidsen die veel vertelden, het programma aanpasten als dat gewenst was en behulpzaam waren. In de jungle verbleven we in het Pingpé resort. Het was basic maar goed te doen.
Leuk om van daaruit de jungle te verkennen en een dorp te bezichtigen. De tour Back to basic was een bijzondere ervaring, de voorzieningen zijn er minimaal maar met elkaar hebben we toch lekkere maaltijden bereid, vis gevangen en gebakken, en op weg naar de overnachtingsplaats een aantal dieren gehoord en gezien. Het slapen in een hangmat is een uitdaging waardoor het een kort nachtje was in het kamp.
Suriname Cultuur Natuur

Door de tours die we maakten was er ook afwisseling tussen individueel op reis zijn en gezamenlijk activiteiten doen. Tijdens de tours hebben we een aantal gezinnen ontmoet waarmee we ervaringen uitwisselden en gezellig optrokken.

Wel duidelijk te zien was dat Suriname economisch zwaar te lijden heeft. Hoewel het land over veel natuurlijke bronnen beschikt, moet erg veel worden geïmporteerd uit het buitenland. Daarom vonden wij de prijzen van eten en drinken zeker niet laag.

Al met al een zeer bijzondere ervaring met veel mooie herinneringen.

Met vriendelijke groeten,

Joost, Clementine en Nora