KRIS KRAS DOOR SURINAME
galibi suriname

Reis door alle kustdistricten, langere tijd in het binnenland op verschillende locaties, verblijf bij de marrons, inheemsen en op een oude plantage.

Prijs v.a. € 2.929,- (incl. vlucht)
Prijs v.a. € 2.096,- (excl. vlucht)

Highlights

 • Historisch Paramaribo
 • Marroncultuur
 • Inheemsen cultuur
 • Surinaamse jungle
 • Plantage historie

Reisinformatie

Kris Kras door Suriname brengt u letterlijk en figuurlijk dwars door Suriname.  Na een kennismaking met de historische binnenstad van Suriname vertrekt u naar het westen van het land: Bigi Pan. U overnacht in dit vogelrijke natuurreservaat in luxe huisjes op het water.

Daarna verblijft u een paar dagen op de gerenoveerde plantage Frederiksdorp. U onderneemt hier diverse dagtochten.

De tweede helft van uw reis verlaat u de kuststrook en vertrekt u voor een week naar het binnenland. U verblijft zowel bij de indianen als de marrons. U maakt tochten per korjaal over de rivier en door stroomversnellingen,  bevindt zich in ongerepte natuur en wordt ondergedompeld in de lokale cultuur. Een ervaring om nooit te vergeten.

 

 

Vertrekdagen Donderdag
Aantal dagen 18 dagen
Min. aantal personen 2
Vervoer bus, boot, vliegtuigje
Accommodatie 2-persoonskamers
Reisschema Verzorgd

Reisschema

Dag 1 - Aankomst in Suriname

Na een vlucht van ongeveer 9 uur komt u aan de op de internationale luchthaven van Suriname,  JA Pengel Airport. Vervoer vanaf de luchthaven per busje naar het Holland Lodge. Dit gezellige toeristenhotel ligt op loopafstand van het centrum van Paramaribo.

Dag 2 – Paramaribo

Na het ontbijt is er tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Maak met behulp van onze stadswandeling en de bijgevoegde plattegrond een informatieve wandeling door het oude stadscentrum van Paramaribo “the Wooden City of the Caribbean”. De wandeling leidt langs de mooie koloniale gebouwen, de indrukwekkende houten kerk, de gezellige Waterkant met de Javaanse eetstalletjes en de bloemenstands met prachtige tropische bloemen.

Dag 3 & 4 - Nieuw Nickerie en Akira

Na het  ontbijt wordt u met een busje opgehaald voor een tocht naar het Westen van Suriname. U krijgt veel informatie  over de 3 districten die u vandaag bezoekt. Het eerste district is Saramacca, met als hoofdstad Groningen en ligt aan de Saramaccarivier. Ook het vissersdorp Boskamp, met de traditionele rokerijen, wordt aangedaan. Via het kokosdistrict Coronie met de wuivende palmen langs de weg, de houten huisjes en de kleine witte kerkjes, gaat de reis verder richting de eindbestemming Nickerie.

Aangekomen in Nickerie stapt in over in een bootje voor een vaartocht naar het  Bigi Pan natuurreservaat. U logeert hier in het Akira Overwater Resort. Dit resort bestaat uit luxe, drijvende huisjes op het water die met elkaar verbonden zijn door steigers. Vanaf uw balkon voor uw huisje heeft u uitzicht over het meer waar u kunt genieten van de zonsopgang en -ondergang.

Tijdens uw verblijf op Akira maakt u een tocht over het meer en door de mangrove. U zult een diversiteit aan vogels kunnen spotten. Veel steltlopers, reigers, maar ook roofvogels en spechten voelen zich hier helemaal thuis. Met wat geluk komt u ook rode ibissen tegen die door het eten van krabbetjes en garnalen prachtig donkerrood van kleur zijn. Regelmatig worden er ook kleine kaaimannen gespot. Op de dag van vertrek wordt u weer met de boot naar de steiger gebracht waar het busje op u staat te wachten om u naar Paramaribo te brengen.

.

Dag 5 - Paramaribo

Dag vrij te besteden in de stad. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de kleurrijke markten in Paramaribo.

Dag 6 t/m 8 - Frederiksdorp

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en vertrekt u richting Mariënburg waar u  de bootoversteek maakt naar  Plantage Resort Frederiksdorp. Deze historische plantage is omgevormd tot een comfortabele accommodatie met zwembad. De komende dagen is dit resort uw thuis. Bij aankomst wordt u verwelkomd door het team, is er een historische wandeling op het terrein en gaat u op een boot met de gids op zoek naar dolfijnen. In het seizoen (maart t/m juli) maakt u tevens samen met een gids  een boottocht door de zwamp (moeras) richting het Matapica strand  waar u met wat geluk het gehele proces van eieren leggen van de enorme zeeschildpadden meemaakt. Ook de tocht erheen heeft veel te bieden qua flora en fauna. Vele vogels huizen in dit gebied en de gids doet zijn uiterste best  om de verscholen kaaimannen te vinden.   Tijdens uw verblijf op Frederiksdorp maakt u ook een fietstocht in oostelijke richting naar Kronenburg. U passeert hierbij diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district.

Op Frederiksdorp heeft u ook voldoende tijd om te ontspannen door bijvoorbeeld een welverdiende plons in het zwembad of u gaat languit in de hangmat met of zonder een boek. Op de laatste dag wordt u weer bij de pier opgehaald voor de terugreis naar Paramaribo.

De programma’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 9 t/m 16 - Palumeu & Awarradam (of v.v.)

Per binnenlandse vlucht vertrekt u vanaf vliegveld Zorg en Hoop voor een acht daagse trip naar de binnenlanden van Suriname. Tijdens deze reis leert u meer over het leven van de binnenlandse bevolkingsgroepen. De indianen of inheemsen leven in het gebied bij Palumeu. In de omgeving van Awarradam bij de Gran Rio wonen de marrons. Na een verblijf van 4 dagen op een van de oorden wordt u per binnenlandse vlucht naar het andere oord gevlogen waar u nog 5 dagen blijft. Er zijn verschillende tochten te maken per korjaal, u kunt baden bij de stroomversnellingen, of een junglewandeling maken met een gids. Daarnaast wordt er een dorpswandeling gemaakt en kunt u lokale dansvoorstelling bijwonen. Ook is er de mogelijkheid om handgemaakte souvenirs te kopen in de dorpen. Kortom voor ieder wat wils, niets moet, alles mag. Wilt u iets doen buiten de groep om, zoals wandelen, vogels kijken, vissen, peddelen of meegaan naar de ‘kostgrondjes’, dan kan de gids, tegen een kleine vergoeding, voor geschikte lokale begeleiding zorgen. Op dag 16 is het tijd om afscheid te nemen van de Surinaamse jungle en vliegt u terug naar Paramaribo. In de stad slaapt u nog één keer in het hotel voordat u weer terug naar huis reist.

Dag 17 - Dag van vertrek

In de loop van de dag wordt u met een shuttle busje naar de internationale luchthaven gebracht.

Dag 18 - Aankomst Amsterdam

Aankomst op Schiphol Airport in de ochtend.

Accommodaties

Voorzieningen per locatie

 • Holland Lodge: kamer met eigen douche/toilet/airco, ontbijt inbegrepen.
 • Awarradam: eenvoudig houten huisje, bedden met klamboes, eigen douche/toilet (alleen koud water) . Volpension.
 • Akira: luxe huisje op het water met eigen douche/toilet. Volpension.
 • Frederiksdorp: gerenoveerde politiewoning, eigen douche/toilet. Volpension (op basis van beperkte kaart)
 • Palumeu: eenvoudige hut, bedden en klamboes, eigen douche/toilet (alleen koud water). Volpension.

Aanvullende informatie rondreizen

Inbegrepen kosten bij rondreizen:
Reiskosten
 • Intercontinentale vluchten met KLM, Economy Class op de aangegeven data. In geval van combinatiereizen ook de regionale vluchten.
 • Ticketing kosten
 • Vervoerskosten en  transfers (ook van en naar de luchthaven)
Belasting
 • Luchthaven- en lokale belastingen
  (luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen kunnen wijzigen, evt. verhogingen zullen wij moeten doorbelasten)
Verblijf
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt  (2-persoonskamer  tenzij anders aangegeven) conform  reisprogramma
 • Bij verblijf  in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water)  inbegrepen.
Excursies
 • De in het reisprogramma opgenomen excursies in het binnenland.
 • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlandssprekende gids.
Informatie
 • Informatie ter voorbereiding bij de bevestiging, verstuurd per mail
 • Reisbescheiden en vouchers per mail (of versturen per post met extra’s tegen bijbetaling)

Bijkomende kosten bij rondreizen

Niet inbegrepen:
Reiskosten
 • Eenmalige reserveringskosten (€ 30,00).
 • Toeristenkaart of visum voor Suriname, meer informatie op Consulaat-Generaal van de Republiek Suriname
 • evt. verplicht gestelde gezondheidsverklaringen en / of  vaccinatiebewijs
 • In geval van een fietstocht betaalt u een borg voor uw fietshuur (€ 50,00 per fiets).
Verzekeringen
 • Reis- en annuleringsverzekering.
  Voor reizen naar het binnenland is een reisverzekering verplicht.
Verblijf
 • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
 • Tijdens de trips naar het binnenland de alcoholische- en frisdranken.
 • Bij deze rondreis zijn wij uitgegaan van twee volwassenen. Uiteraard zijn andere samenstellingen mogelijk. De prijs en kamerindeling is dan op aanvraag.
Excursies
 • Facultatieve excursies.
Diversen
 • Upgrades.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.

KLM vlucht informatie

Rondreis incl KLM vlucht
Suriname Holidays stelt uw rondreis naar Suriname samen op basis van KLM vluchten. Bij de combinatie rondreizen met Curaçao wordt uw KLM terugvlucht vanaf Curaçao geboekt. De doorvlucht vanaf Paramaribo naar Curaçao wordt ook voor u geboekt. Deze vluchten worden meestal uitgevoerd door Surinam Airways dat is de best beschikbare optie op dit moment.

Landarrangement
Wilt u liever zelf uw vlucht regelen of heeft u al een vlucht geboekt, boekt u dan het landarrangement van deze rondreis. Belangrijk is dat u ons uw vluchtgegevens doorgeeft zodat wij uw rondreis goed laten aansluiten op uw aankomst- en vertrekvlucht.  De meeste rondreizen zijn uitgewerkt op basis van een bepaalde vertrekdag. Als u op een andere dag arriveert, is het mogelijk de volgorde van het programma aan te passen zodat het aansluit op uw vluchtschema.
Houdt u rekening met evt. meerkosten als er iets in de volgorde van de reis verandert.

knop reis boeken klein

Reissoort:    ~icon_sleeping  -icon_nature  -icon_history  ~icon_culture