KRIS KRAS DOOR SURINAME
galibi suriname

Reis door alle kustdistricten, langere tijd in het binnenland op verschillende locaties, verblijf bij zowel de indianen als de marrons en op zoek naar zeeschildpadden.

Prijs v.a. € 2.929,- (incl. vlucht)
Prijs v.a. € 2.096,- (excl. vlucht)

Highlights

 • Historisch Paramaribo
 • Indianen- en marroncultuur
 • Surinaamse jungle
 • Legstranden zeeschildpadden (feb t/m juli)

Reisinformatie

Kris Kras door Suriname brengt u letterlijk en figuurlijk dwars door Suriname.  Na een kennismaking met de historische binnenstad van Suriname vertrekt u naar het uiterste oosten van het land: Galibi. In het legseizoen kunt u hier schildpadden op het strand hun eieren zien leggen en maakt u kennis met de indianen cultuur. U maakt op de terugweg naar de stad een korte oversteek naar Frans Guyana.

Na een dag in de stad gaat u naar het Westen van Suriname: Nieuw Nickerie. Zowel tijdens uw reis naar het oosten als het westen rijdt u door verschillende kustdistricten van Suriname. In Nickerie brengt u een bezoek aan het natuurreservaat Bigi Pan waar u een variëteit aan vogels kunt spotten.

De tweede helft van uw reis verlaat u de kusstrook en vertrekt u voor een week naar het binnenland. U verblijft zowel bij de indianen als de marrons. U maakt tochten per korjaal over de rivier en door stroomversnellingen,  bevindt zich in ongerepte natuur en wordt ondergedompeld in de lokale cultuur. Een ervaring om nooit te vergeten.

 

 

Vertrekdagen Donderdag
Aantal dagen 18 dagen
Min. aantal personen 2
Vervoer bus, boot, vliegtuigje
Accommodatie 2-persoonskamers
Reisschema Verzorgd

Reisschema

Dag 1 - Aankomst in Suriname

Na een vlucht van ongeveer 9 uur komt u aan de op de internationale luchthaven van Suriname,  JA Pengel Airport. Vervoer vanaf de luchthaven per busje naar het Eco Torarica. Dit gezellige toeristenhotel ligt langs de Surinamerivier en op loopafstand van het centrum van Paramaribo.

Dag 2 – Paramaribo

Na het ontbijt is er tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Maak met behulp van onze stadswandeling en de bijgevoegde plattegrond een informatieve wandeling door het oude stadscentrum van Paramaribo “the Wooden City of the Caribbean”. De wandeling leidt langs de mooie koloniale gebouwen, de indrukwekkende houten kerk, de gezellige Waterkant met de Javaanse eetstalletjes en de bloemenstands met prachtige tropische bloemen.

Dag 3 t/m 5 - Galibi - Indianen en zeeschildpadden

Vertrek in de vroege ochtend vanaf uw hotel per busje over de Oost-Westverbinding richting Albina. Bij aankomst laden we alle bagage in een piaka (Indiaanse boot) en gaat de reis verder over het water, richting de monding van de Marowijnerivier. Na een rondwandeling en een kennismaking met het Indiaanse dorp, kan er geluierd worden op het strand in hangmatten en kan de avond zelf ingevuld worden. Tijdens het schildpadden legseizoen (feb-jul) staat er een tocht gepland naar de stranden waar de dieren aan land komen. Afhankelijk van het getijde is het bezoek aan de stranden heel vroeg in de ochtend of ‘s avonds laat. Op de laatste dag wordt er op de terugtocht naar Albina een korte stop gemaakt in St. Laurent in Frans Guyana. Tegen de avond wordt u met de bus weer bij uw hotel in Paramaribo afgezet. De avond kunt u op eigen gelegenheid invullen in Paramaribo.

Dag 6 - Paramaribo

Dag vrij te besteden in de stad. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de kleurrijke markten in Paramaribo.

Dag 7 t/m 8 - Paramaribo - Coronie - Nieuw-Nickerie & Bigi Pan

Vandaag vertrek richting het westen van Suriname, de rijstschuur van Zuid-Amerika. De oost-westverbinding voert u door een landschap vol kokospalmen en dorpjes met koloniale houten huizen en vervolgens door uitgestrekte rijstpolders. Eindbestemming van vandaag is Nieuw Nickerie, het grensstadje tussen Guyana en Suriname. De volgende ochtend maakt u een boottocht door het natuurreservaat Bigipan, een prachtig natuurgebied tussen Nickerie en Coronie. Hier komen ontzettend veel kustvogels voor waaronder de rode ibis, verschillende soorten reigers, steltlopers en roofvogels. Tegen de avond bent u weer terug in Paramaribo.

Dag 9 t/m 16 - Palumeu & Awarradam (of v.v.)

Per binnenlandse vlucht vertrekt u vanaf vliegveld Zorg en Hoop voor een acht daagse trip naar de binnenlanden van Suriname. Tijdens deze reis leert u meer over het leven van de binnenlandse bevolkingsgroepen. De indianen of inheemsen leven in het gebied bij Palumeu. In de omgeving van Awarradam bij de Gran Rio wonen de marrons. Na een verblijf van 4 dagen op een van de oorden wordt u per binnenlandse vlucht naar het andere oord gevlogen waar u nog 5 dagen blijft. Er zijn verschillende tochten te maken per korjaal, u kunt baden bij de stroomversnellingen, of een junglewandeling maken met een gids. Daarnaast wordt er een dorpswandeling gemaakt en kunt u lokale dansvoorstelling bijwonen. Ook is er de mogelijkheid om handgemaakte souvenirs te kopen in de dorpen. Kortom voor ieder wat wils, niets moet, alles mag. Wilt u iets doen buiten de groep om, zoals wandelen, vogels kijken, vissen, peddelen of meegaan naar de ‘kostgrondjes’, dan kan de gids, tegen een kleine vergoeding, voor geschikte lokale begeleiding zorgen. Op dag 16 is het tijd om afscheid te nemen van de Surinaamse jungle en vliegt u terug naar Paramaribo. In de stad slaapt u nog één keer in het hotel voordat u weer terug naar huis reist.

Dag 17 - Dag van vertrek

In de loop van de dag wordt u met een shuttle busje naar de internationale luchthaven gebracht.

Dag 18 - Aankomst Amsterdam

Aankomst op Schiphol Airport in de ochtend.

Accommodaties

Voorzieningen per locatie

 • Eco Torarica: kamer met eigen douche/toilet/airco. Ontbijtbuffet.
 • Awarradam: eenvoudig houten huisje, bedden met klamboes, eigen douche/toilet (alleen koud water) . Volpension.
 • Galibi: eenvoudige kamer,  bedden en klamboes, eigen douche en toilet (alleen koud water). Volpension.
 • Palumeu: eenvoudige hut, bedden en klamboes, eigen douche/toilet (alleen koud water). Volpension.
 • Residence Inn Nw Nickerie: kamer met eigen douche/toilet/ airco. Ontbijtbuffet

Aanvullende informatie rondreizen

Inbegrepen kosten bij rondreizen:
Reiskosten
 • Intercontinentale vluchten met KLM, Economy Class op de aangegeven data. In geval van combinatiereizen ook de regionale vluchten.
 • Ticketing kosten
 • Vervoerskosten en  transfers (ook van en naar de luchthaven)
Belasting
 • Luchthaven- en lokale belastingen
  (luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen kunnen wijzigen, evt. verhogingen zullen wij moeten doorbelasten)
Verblijf
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt  (2-persoonskamer  tenzij anders aangegeven) conform  reisprogramma
 • Bij verblijf  in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water)  inbegrepen.
Excursies
 • De in het reisprogramma opgenomen excursies in het binnenland.
 • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlands sprekende gids.
Informatie
 • Na bevestiging ontvangt u een map met informatie en reisbescheiden per post.
 • Een Telesur 2 landensimkaart met € 5,00 beltegoed voor goedkoop bellen naar Nederland en in Suriname, zodat u ook altijd contact met ons of onze lokale vertegenwoordiger op kunt nemen.
 • Tot slot kunt u aangeven of u van ons een geplastificeerde kaart van Suriname of het boekje ‘Te Gast in Suriname wilt ontvangen.

Bijkomende kosten bij rondreizen

Niet inbegrepen:
Reiskosten
 • Eenmalige reserveringskosten (€ 30,00).
 • Een toeristenkaart of visum (informatie via www.consulaatsuriname.nl ) .
 • In geval van een fietstocht betaalt u een borg voor uw fietshuur (€ 50,00 per fiets).
Verzekeringen
 • Reis- en annuleringsverzekering.
  Voor reizen naar het binnenland is een reisverzekering verplicht.
Verblijf
 • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
 • Tijdens de trips naar het binnenland de alcoholische- en frisdranken.
 • Bij deze rondreis zijn wij uitgegaan van twee volwassenen. Uiteraard zijn andere samenstellingen mogelijk. De prijs en kamerindeling is dan op aanvraag.
Excursies
 • Facultatieve excursies.
Diversen
 • Upgrades.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.

KLM vlucht informatie

Rondreis incl KLM vlucht
Suriname Holidays stelt uw rondreis naar Suriname samen op basis van KLM vluchten. Bij de combinatie rondreizen met Curaçao wordt uw KLM terugvlucht vanaf Curaçao geboekt. De doorvlucht vanaf Paramaribo naar Curaçao wordt ook voor u geboekt. Deze vluchten worden meestal uitgevoerd door Surinam Airways dat is de best beschikbare optie op dit moment.

Landarrangement
Wilt u liever zelf uw vlucht regelen of heeft u al een vlucht geboekt, boekt u dan het landarrangement van deze rondreis. Belangrijk is dat u ons uw vluchtgegevens doorgeeft zodat wij uw rondreis goed laten aansluiten op uw aankomst- en vertrekvlucht.  De meeste rondreizen zijn uitgewerkt op basis van een bepaalde vertrekdag. Als u op een andere dag arriveert, is het mogelijk de volgorde van het programma aan te passen zodat het aansluit op uw vluchtschema.
Houdt u rekening met evt. meerkosten als er iets in de volgorde van de reis verandert.

Reissoort:    ~icon_sleeping  -icon_nature  -icon_history  ~icon_culture