NIEUW NICKERIE & BIGI PAN
bigi pan natuurreservaat

Een afwisselende tocht door diverse districten naar Nickerie in het uiterste westen van Suriname en bezoek het unieke natuurreservaat Bigi Pan

Prijs: vanaf € 225,00 per persoon

Highlights

 • West Suriname
 • natuurreservaat
 • flora en fauna
 • rode ibissen

Reisinformatie

Prachtige afwisselende tocht naar Nieuw Nickerie en Bigi Pan in het uiterste westen van Suriname.

Districtentour
Onderweg rijdt u door het landbouw district Saramacca en het pittoreske Coronie. In Totness kunt u een sanitaire stop maken, iets te drinken kopen bij de lokale “chinees” en u wordt verrast met diverse standjes langs de weg waar u fruit maar vooral verse kokosolie en honing kunt kopen. In het district Nickerie treft u een landschap met uitgestrekte rijstpolders.

Nieuw Nickerie
U bezoekt de tweede stad van Suriname, Nieuw Nickerie. Langs de Zeedijk is het heerlijk uitwaaien en u kunt tot 8 uur ‘s avonds winkelen. In Nieuw Nickerie sluiten de winkels tussen 14:00 en 17:00 uur. ‘s Morgens vroeg wordt u al hartelijk welkom geheten op de markt.

Bigi Pan Natuurreservaat
Het absolute hoogtepunt van deze trip is een boottocht door het prachtige natuurgebied Bigi Pan. Een must voor vogel– en natuurliefhebbers!

aantal dagen 2 of 3
min. aantal pers. 4
vervoer bus en boot
accommodatie  touristenklasse hotel 
verzorging volpension
activiteiten zie dag tot dag programma

 

Dag tot dag programma

Dag 1- Via Saramacca en Coronie naar Nickerie

We vertrekken vanaf de stad westwaarts. De eerste stop is in Groningen, de hoofdplaats van het district Saramacca, gelegen aan de gelijknamige rivier. Ooit stond hier een fort en was er aan de overkant een leprakolonie. Later heeft een groepje Nederlandse boeren uit de omgeving van Groningen (NL) tevergeefs geprobeerd om zich hier te vestigen. In 1945 is hier een monument geplaatst ter nagedachtenis aan de boeroes. De boeroes vormen nog steeds een bevolkingsgroep in Suriname. Het dorpje is zich pas na de aanleg van de Oost-westverbinding gaan ontwikkelen, maar het is nog steeds alsof de tijd hier stil staat. Ook het vissersdorp Boskamp, met de traditionele rokerijen, wordt aangedaan. Via het kokosdistrict Coronie met de wuivende palmen langs de weg, de houten huisjes en de kleine witte kerkjes, rijden we verder richting Nieuw Nickerie. Dit is onze eindbestemming. In de middag maken we een wandeling door dit overwegend Hindoestaanse stadje met ongeveer 8.000 inwoners. Aan het begin van de avond zullen we genieten van de zonsondergang bij de Zeedijk, iets buiten de stad. De nacht brengen we door in een hotel in de stad.

Dag 2 van 2-daagse tocht | Boottocht naar Bigi Pan en terugreis naar Paramaribo

Na het ontbijt gaan we met een kleine platte boot door het Bigi Pan natuurreservaat varen. Tijdens deze tocht door de mangrove zult u een diversiteit aan vogels kunnen spotten. Veel steltlopers, reigers, maar ook roofvogels en spechten voelen zich hier helemaal thuis. Met wat geluk komen we ook rode ibissen tegen die door het eten van krabbetjes en garnalen prachtig donkerrood van kleur zijn. Regelmatig worden er ook kleine kaaimannen gespot. De gids kan ze proberen te vangen zodat we ze ook van dichtbij kunnen bekijken. Na de tocht door het natuurreservaat is het tijd om terug te keren richting Paramaribo.

Dag 2 van 3-daagse tocht | Boottocht naar Bigi Pan

Na het ontbijt gaan we met een kleine platte boot door het Bigi Pan natuurreservaat varen. Tijdens deze tocht door de mangrove zult u een diversiteit aan vogels kunnen spotten. Veel steltlopers, reigers, maar ook roofvogels en spechten voelen zich hier helemaal thuis. Met wat geluk komen we ook rode ibissen tegen die door het eten van krabbetjes en garnalen prachtig donkerrood van kleur zijn. Regelmatig worden er ook kleine kaaimannen gespot. De gids kan ze proberen te vangen zodat we ze ook van dichtbij kunnen bekijken. Na de boottocht door het Big Pan natuurreservaat wordt de lunch gebruikt en is iedereen vrij en om Nickerie verder te verkennen en wat te relaxen. De nacht wordt in hetzelfde hotel doorgebracht.

Dag 3 van een 3-daagse tocht | Bezoek aan de polders en rijstbedrijf, terugreis naar Paramaribo

Vandaag brengen we een bezoek aan een groot rijstbedrijf waar een uitgebreide rondleiding verzorgd wordt. In Koningin Julianapolder krijgen we op een bananenplantage informatie over de bananencultuur van Suriname. De bananen worden voornamelijk geëxporteerd naar Europa. De lunch wordt onderweg bij Totness in Coronie genuttigd. Tegen het einde van de middag komen we weer in Paramaribo aan.

Accommodatie

2-PERSOONSKAMER IN TOERISTENHOTEL 

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
 • Bus en boot
Verblijf
 • Alle overnachtingen en maaltijden (incl. koffie, thee en water) .
Excursies
 • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten
 • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlands sprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
 • Niet genoemde maaltijden in het reisprogramma.
 • Alcoholische- en frisdranken.
Activiteiten
 • Facultatieve activiteiten
Diversen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien.