MATAWAI
suriname rondreizen sportief energiek

Een reis vol klim- en klauterwerk

Prijs: van € 786,00 per persoon

Highlights

  • hiken
  • onbewoonde jungle
  • kayakken

Reisinformatie

De Matawai Hike trip is een nieuw ontwikkelde tocht voor (jonge) mensen met een flinke portie energie en lef en die over een goede conditie beschikken. Deze trip gaat letterlijk en figuurlijk van de gebaande paden af. De steile bergwanden gaat u niet uit de weg maar u hiket naar boven.

U ervaart de uitdagingen van het oerwoud tijdens de Matawai Hike trip aan den lijve. U bouwt eind van de dag samen uw overnachtingsplek en u baadt in de river.

Na een energieke dag is het genieten van een welverdiende rust in uw hangmat onder de sterrenhemel.

vertrekdagen op aanvraag
aantal dagen 6
min. aantal pers. 4
vervoer 4×4 bus en kajak
accommodatie en voorzieningen hangmattenkampjes
verzorging volpension
activiteiten zie dag tot dag programma 

 

Dag tot dag programma

Dag 1 - Tocht naar Boslanti

Vroeg in de ochtend vertrekken we richting Atjoni. Na een korte stop rijden we richting Boslanti, over een onverharde weg. Bij aankomst maken we ons kamp gereed en is er tijd om te relaxen en te zwemmen in de rivier.

Dag 2 - Tocht naar de Ebbatop

De volgende dag staan we vroeg op rond 06.00 uur en vertrekken we na het ontbijt met de 4wd bus de jungle in. Rond 10 uur starten we met de wandeling die leidt een onverhard pad dwars door de jungle. Tegen het einde van de middag komen we op onze kampplaats, aan de voet van de Ebbatop. We hangen de hangmatten tussen de bomen, koken onze maaltijd en zullen we na het eten door alle inspanningen vrij snel in slaap vallen.

Dag 3 - Hiken in de jungle

De dag in de jungle begint vroeg. Na het ontbijt vertrekken we rond 8 uur en beginnen we met de hike naar de kreek. Vanaf de kreek gaat de klim omhoog langs de bergwand. Tegen 15.00 uur bereiken we de top waar we een kamp opzetten. De hangmatten binden we tussen de bomen. Aan het einde van de middag kappen we een pad naar het uitzichtpunt om van de zonsondergang te kunnen genieten.

Dag 4 - Nachtwandeling

Na een korte nacht staan we op rond 4 uur en maken we ons klaar voor de nachthike met uitzicht op het oosten om de zonsopkomst mee te maken.. Na terugkomst op het kamp ontbijten we en vertrekken we. We lopen de berg af en komen rond het middaguur aan bij de kreek, hier zullen wij onze hangmatten langs de kreek hangen, baden in de kreek, water bij vullen, en ’s avonds een nacht wandeling maken.

Dag 5 - Kayaktocht vanaf Boslanti naar een onbewoond eiland

De volgende ochtend vertrekken we vanaf het kamp en lopen we naar de plek waar de bus ons komt ophalen.
Na aankomst in Boslanti gaan we lunchen en maken ons klaar om per kajak stroom afwaarts te varen over de Boven Saramacca Rivier en varen we naar een onbewoond eiland. Hier slapen we in hangmatten.

Dag 6 - Met de boot naar Grandam en terugreis naar Paramaribo

De laatste dag varen we naar de Grandam., een grote stroomversnelling in de Boven Saramacca Rivier. Deze stroomversnelling is te groot om met de kano doorheen te varen. We zullen te voet via een bospad op een eiland de stroomversnelling van dichtbij aanschouwen.
Na genoten te hebben van de stroomversnelling laden we de kano’s op de korjaal en varen we stroomopwaarts via de Saramacca Rivier naar Pusugrunu. Vanaf hier zullen we terugrijden met de bus naar Palulu. Waar we de twee laatste nachten in Suriname doorbrengen.

Accommodatie

OPENLUCHTKAMPJES MET HANGMATTEN EN KLAMBOE, GEEN SANITAIRE VOORZIENINGEN, BADEN IN DE RIVIER. 

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
  • 4wd
Verblijf
  • volpension
Excursies
  • De in het reisprogramma opgenomen activiteiten
  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door  een Nederlands  sprekende gids.

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Verblijf
  • Alcoholische- en frisdranken.
Diversen
  • Persoonlijke uitgaven en fooien.