GOLDRUSH EXTREME MTB TOUR SURINAME
Fietstocht Goldrush Suriname

Reisinformatie

Op zoek naar een sportieve en avontuurlijke vakantie in Suriname? Wilt u zowel iets van de districten als van de adembenemende jungle proeven? Dan zou dit wel eens iets voor u kunnen zijn: Een mountainbike reis!

Op 7 november start een 10-daagse mountainbike tour vanaf resort Waterland naar het spectaculaire binnenland! We fietsen over verharde en onverharde wegen waaronder ruige bauxietwegen. We fietsen door heuvelachtig gebied, savanne, oerwoud en door een goudveld en een natuurpark. We slapen in verschillende resorts maar ook in de hangmat onder de sterrenhemel.

De tocht gaat de eerste dag via Paramaribo over de rivier naar plantage Bakkie. De volgende dag over de geasfalteerde Oost-West verbinding naar Moengo. Vervolgens gaan we over overwegend onverharde wegen naar Dubois Hill en de Brownsberg. Na deze twee inspannende dagen wordt daar een rustdag ingelast. De laatste dag gaan we van Brownsberg via Klaaskreek terug naar Waterland.

In totaal wordt er ca. 450 km gefietst. Onderweg maken we kennis met de gastvrije bevolking en krijgen een goede indruk van de cultuur, leefgewoontes en tradities. Maar bovenal is het genieten van de overweldigende natuur en vele adembenemende berglandschappen. In de avonden en vooral op de rustdag bestaat er voldoende mogelijkheid tot ontspanning en bijvoorbeeld wandeling door het bos en een verfrissende douche onder een waterval.

De tocht begint op het resort Waterland en gaat naar Paramaribo, Rust en Werk, Frederiksdorp, Bakkie, Katwijk, Tamanredjo, Moengo, Dubois Hill, AfobakkaStuwdam, Brownsberg en via Klaaskreek terug naar Waterland.

Niveau van de challenge:

 • In 7 dagen ongeveer 450 km door de jungle van Suriname
 • Etappes variërend van 30 tot 130 km per dag 

 

 

datum 07-16 november
aantal dagen 10 (incl vlucht)
min. aantal personen 6
prijs vanaf: €1.145 (excl vlucht, incl. huurfiets)
vervoer MTB
Accommodatie conform programma
Verzorging volpension
Activiteiten fietstour o.l.v. gids

 

Dag tot dag programma

De Goldrush Extreme MTB tour is een extreme MTB activiteit die plaatsvindt in Suriname. Het extreme van deze tour zijn de (twee) lange afstanden die zijn opgenomen in deze reis. Maar ook de omstandigheden van de wegen en het klimaat  maken het pittig. Voor deelname aan deze tour moet je in een goede conditie verkeren.

Deze activiteit neemt je mee dwars door de Surinaamse Jungle en de cultuur van de mensen in het binnenland.

Dag 1 - Nederland-Suriname-Waterland

De deelnemers vliegen naar Suriname en/of melden zich eind van de dag aan bij Waterland

Dag 2 - Single track MTB route Onverwacht-30 km

Op deze dag kunnen de deelnemers hun fietsen in elkaar zetten of de gehuurde fietsen afstellen op hun lengtes. We fietsen in de omgeving en gaan naar de single track MTB route in Onverwacht. Na deze verkenningsrit worden het reisschema en de praktische informatie over bagage, voeding, EHBO, personeel en andere belangrijke zaken om deze activiteit tot een succes te maken, besproken.

Dag 3 - Paramaribo-Nieuw Amsterdam-Frederiksdorp-Bakkie-64 km

Om 06.00 uur in de ochtend verlaten we Waterland. We fietsen naar het centrum van Paramaribo en gaan ontbijten bij Zus&zo. Omdat we op deze dag niet veel fietsafstand af te leggen hebben, nemen we de tijd om Paramaribo te verkennen. Tijdens het ontbijt krijgen de gasten een plattegrond waarmee ze de stad in een uur kunnen verkennen. Op een afgesproken tijd moet iedereen weer terug zijn om verder te fietsen.

We fietsen over de Wijdenboschbrug naar Peperpot. Vervolgens rijden we door naar Nieuw Amsterdam, waar we met de boot oversteken naar Rust&Werk. Na tekst en uitleg te hebben gekregen over de locatie fietsten we door naar Frederiksdorp waar we gaan lunchen. Vervolgens gaan we door naar Bakkie voor de overnachting.

Dag 4 - Kroonenburg-Katwijk-Moengo-96 km

We fietsen terug naar Kroonenburg en steken over naar Katwijk. Na een bezoek aan de plantage fietsen we naar Tamanredjo om vervolgens  door te fietsen naar Moengo.

Dag 5 - Lange fietstocht via Boven-Commewijne naar Dubois Hill-132 km

Er staat ons een lange fietsdag te wachten. We starten om 7.30 uur na het ontbijt. Alle wegen zijn onverhard en we fietsen door het oerwoud dus komen dus geen enkel dorp tegen. Na 68 km komen we bij de Boven-Commewijne rivier aan. De oversteek gebeurt per boot. In het dorp bij de rivier kunnen de deelnemers genieten van een soepje, broodjes en kunnen we water aanvullen.

We fietsen nog 70km door en komen aan op de eindbestemming van deze dag: Dubois hills. Een mooie bergtop met mooi uitzicht over het gebied.

Dag 6 - Koninginnerit naar Brownsberg-89 km

De Koniginnerit!! Op deze dag leggen we ‘slechts’ 90 km af maar door de heuvels klimmen we in totaal zeker 2000 meter. Naast de vele heuvels onderweg beklimmen we aan het eind van de dag ook nog eens de Brownsberg. We fietsen over een mooie onverharde autoweg. Na 45 km komen we aan bij de stuwdam. Daar is er een stop waar weer genoten kan worden van een soepje, brood en drinken. Ook kan er in het meer worden gezwommen om af te koelen.

Vervolgens fietsen we over de zogeheten Mastenweg (een onderhoudsweg voor de electriciteit die getransporteerd wordt naar de goudmijn van IM GOLD). Deze 15 km lange weg is eveneens heel heuvelachtig. Na een stukje asfalt van 10 km komen we aan in het dorp Brownsweg  waar we het asfalt weer verlaten en starten met de route naar de Brownsberg. Dit is een stevige klim van 14 km tot het hoogste punt. Het wordt dan genieten en tot rust komen.

Dag 7 - Rustdag

We hebben een welverdiende rustdag en er wordt dan ook niet gefietst. Er bestaat de mogelijkheid om wandelingen te maken naar de verschillende watervallen op deze berg. Er worden ook massages aangeboden waarvan je lekker kan genieten terwijl je ook nog eens van het uitzicht geniet.

Dag 8 - Brownsberg-Klaaskreek-Waterland-56 km

We dalen de Brownsberg weer af. Aan de voet van de berg gaan we over op het asfalt. Na 14 km asfalt, nemen we een afslag die ons naar de goudvelden leidt om vervolgens uit te komen in Klaaskreek. Op Klaaskreek bouwen we samen met de locale mensen een feestje. We zwemmen in de rivier en vertrekken eind van de dag terug naar resort Waterland.

Accommodatie

LUXE WONING OP WATERLAND, EENVOUDIGE VAKANTIEWONING OP BAKKIE EN TENTJES

Inbegrepen kosten bij excursies:

 

Reiskosten
 • boot en bus tijdens tour
Verblijf
 • alle overnachtingen tijdens de tour
 • volpension

 

 

Bijkomende kosten bij excursies:

 

Vervoer
 • intercontinentale vluchten (evt. met meerkosten ivm vervoer fiets)
 • huur fietsen
 • toeslag voor stoelreserveringen en / of stoelen in de Comfort Zone op de KLM vluchten
Verblijf
 • overnachtingen in Paramaribo voorafgaand en na afloop van de tour
 • overige niet genoemde maaltijden
 • alcoholische- en frisdranken
Activiteiten
 • Facultatieve activiteiten
Diversen
 • persoonlijke uitgaven en fooien
 • reis – en annuleringsverzekeringen
 • upgrades