FREDERIKSDORP PLANTAGETOUR

Ga terug in de tijd

Plantage Frederiksdorp is een ideale plek voor iedereen die van rust, wandelen en lekker eten houdt. Op de prachtig gerenoveerde plantage gaat u terug in de tijd en snuift u een vleugje van de vroegere koloniale sfeer op. Tijdens deze tweedaagse tocht maakt u verder kennis met de lokale bevolking van de omliggende plantages, waaronder Rust en Werk. Ook staat er een bezoek op het programma aan het Fort Nieuw Amsterdam. Verder is er genoeg tijd om op Frederiksdorp rond te wandelen en/of vogels te spotten in deze vogelrijke omgeving. Uiteraard kunt u ook relaxen in een hangmat of op de veranda van uw appartement met een goed boek.

Het oude koloniale huis waar de plantagehouder vroeger woonde, is gerestaureerd en kan tegenwoordig als groepsaccommodatie gehuurd worden. Er zijn gebruiksvoorwerpen te zien uit de tijd dat dit nog een florerende koffie– en cacaoplantage was, zoals een originele koffie- en cacaodroogvloer die in 1765 is gemaakt met plavuizen uit Nederland. Tot 1907 werd het district Commewijne vanaf Plantage Frederiksdorp bestuurd. Later werd er een politiepost gevestigd met een gevangenis en was het de vaste woonplaats van een dokter.
De voormalige woningen van de politiebeambten zijn geheel gerenoveerd en omgebouwd tot comfortabele appartementen voor iedereen die graag op de plantage wil overnachten. De appartementen zijn geschikt voor maximaal 4 personen. Er is een woonkamer, een slaapkamer voor twee personen, een badkamer en een klein keukentje. Op de zolder zijn nog twee slaapplaatsen te vinden. Het voormalige cellenblok is omgetoverd tot een grote keuken met gezellige eetgelegenheid.

Momenteel worden er op Plantage Frederiksdorp allerlei werkzaamheden uitgevoerd. Het resort is begin april 2016 van eigenaar veranderd. Huidige gasten hebben geen tot nauwelijks last van de werkzaamheden. Wij houden u op de hoogte.

hotel frederiksdorp suriname

Vertrek informatie

Vertrekdagen Op aanvraag
Aantal dagen 2
Minimaal aantal personen 2
Prijs v.a. €152,00
Vervoer Per bus en overdekte boot
Accommodatie 2 tot 4-persoonsappartement op de Plantage Frederiksdorp.
Verzorging Volpension (Excl. drankjes)
Programma Inbegrepen onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids.

Reissoort:    relaxen  natuur

Vergelijkbare accommodaties

 

Close

 twitter_32 email_32

Lees wat onze klanten ervan vonden: