TAPANAHONY EXPEDITIE
230

Tapanahony Expeditie

Met de korjaal het diepe binnenland van Suriname in.

Prijs: vanaf Euro 1.139,00 per persoon

Highlights

  • actie en ontspanning
  • met de korjaal door de sula’s
  • explosie van cultuur en natuur

Reisinformatie

Een wereld van verschil in één tour! Vliegen, varen, wandelen en klimmen. Geef uw ogen de kost en geniet van de natuur. We komen langs verschillende indrukwekkende stroomversnellingen, bewandelen het machtige Amazoneregenwoud en beklimmen tot slot de 374 meter hoge Tebutop. Op deze voor Indianen heilige bergtop heeft u een prachtig uitzicht op het groene bladerdak van de ‘longen van de wereld’. We maken kennis met de verschillende culturen en leefwijzen in Marron- en Indianendorpen en nemen een duik in de wereld van de rivier. Na een aantal primitieve nachten eindigen we in het comfortabele Palumeu resort.

vertrekdagen zaterdag
aantal dagen 7
min. aantal personen 6
vervoer vliegtuigje en korjaal
accommodatie en voorzieningen comfortabele huisjes op Palumeu met eigen sanitaire voorzieningen, (alleen koud water)

eenvoudig hangmattenkamp

volpension

activiteiten zie dag tot dag programma

.

Dag tot dag programma

Dag 1

Dag 1

In de ochtend vertrekken we van vliegveld Zorg en Hoop met een klein vliegtuigje naar Palumeu. We maken hier nog een dorpswandeling en voor de rest van de dag kunt u zwemmen of languit in de hangmat.

Dag 2

Dag 2

Vandaag maken we een pittige boottocht van Palumeu naar het overnachtingskamp bij de Ingie Prekien Sula. Na een vroeg ontbijt gaan we de korjaal. We komen onderweg een aantal stroomversnellingen tegen waar boot doorheen getrokken moet worden. Dat betekent alles uit de boot en slepen, duwen en trekke totdat we onze overnachtingsplaats bereiken.

Dag 3

Dag 3

Vandaag gaat de tocht naar het overnachtingskamp bij de Gaanda Foetoe Sula. Na het ontbijt vervolgen we onze weg, op naar de volgende sula’s Er zullen er deze dag weer enkele volgen. Het wordt dus weer veel duwen, trekken en slepen voordat we bij ons kamp aankomen

Dag 4

Dag 4

Na het ontbijt varen we naar de ingang van een pad die ons leidt naar de voet van de voor indianen heilige Tebu top, de eerste uitdaging van vandaag. We gaan eerst de berg beklimmen voordat we onze reis voortzetten. Boven op de Tebu top kunnen we genieten van een enorm uitzicht over de Amazone Weer onderweg op de rivier komen we nog meerdere sula’s tegen voordat we Apetina bereiken

Dag 5

Dag 5

Als we vandaag mooi op schema liggen dan wordt dit een rustdag.

Dag 6

Dag 6

Onderweg naar Soentjes kamp komen we nog wat sula’s tegen maar ze worden minder heftig. Onderweg brengen we een bezoek aan de kapitein van het dorp Paraboy en de granman van Gran Bori. We zijn ondertussen de grens tussen het indianen gebied en de marron gepasseerd en de granman moet toestemming geven door zijn gebied te varen.

Dag 7

Dag 7

We varen door prachtige gebieden naar Godoholo. Soms is het mogelijk hier een goudveld te bezoeken.

Dag 8

Dag 8

We verlaten ons hangmattenkamp bij Godoholo voor de laatste etappe over de Tapanahony rivier naar Dritabiki.

Dag 9

Dag 9

Voor ons vliegtuigje aankomt op de landingsstrip van Dritabiki maken we nog een wandeling door het dorp.  Dan is het tijd om te vertrekken en nog lang na te genieten van deze onvergetelijke reis.

Accommodatie

Comfortabel huisje in Palumeu en eenvoudige basiskampjes zonder sanitaire voorzieningen