APOERA ATB CHALLANGE

Voor de echte fanatiekelingen

Bent u sportief aangelegd en houdt u van een stevige uitdaging? Dan is deze trip echt iets voor u. Op een mountainbike maakt u een unieke ontdekkingstocht door het prachtige binnenland van Suriname. De fietsafstanden variëren van 65 tot 75 kilometer per dag. De wegen zijn soms verhard, maar meestal fietst u over onverharde wegen en paden. Via pittige beklimmingen en ruige trajecten bereikt u op dag 5 uw uiteindelijke bestemming: het dorp Apoera, gelegen in het uiterste westen in het binnenland van Suriname. Dan is het tijd voor ontspanning. De laatste dagen brengt u een bezoek aan Nieuw Nickerie en maakt u een boottocht naar het Bigi Pan natuurreservaat.

Gedurende 8 dagen worden we begeleid door een team bestaande uit een ervaren gids, een volgauto en eventueel een technicus. De gids zal met ons meefietsen en begeleiden en ons informeren over het natuurschoon dat we onderweg tegenkomen. Onderweg is er veel te zien. Flora en fauna in alle verscheidenheid: vogels, insecten, reptielen en zoogdieren in allerlei varianten. De chauffeur die de bagage vervoert, heeft proviand, kookgerei, tenten, matjes en hangmatten aan boord en is verantwoordelijk voor de verzorging tijdens de stops. De technicus heeft reservemateriaal en gereedschap bij zich en zorgt ervoor dat de mountainbikes in goede conditie blijven.

De overnachtingen zijn deels in bivakkampen langs kreken/rivieren waar we ons kunnen wassen en ontspannen, en deels in guesthouses. In de bivakkampen slapen we in tenten of hangmatten van de organisatie. De guesthouses staan in Kleine Falawatra en  te Blanche Marie.

Deze challenge wordt uitgevoerd in samenwerking met het Surinaamse bedrijf Fietsen in Suriname. De outdoorspecialist voor avontuurlijke mountainbike tours.
Etto Paulus en Suzette van Suriname Holidays werken al meer dan 10 jaar nauw samen. Etto’s passie is fietsen. Samen met zijn enthousiaste team zal hij zorgen voor een avontuurlijke fiets – jungle ervaring tijdens deze challenge.

 

Praktische informatie

Vertrekdagen op aanvraag
Aantal dagen 8
Minimaal aantal personen 6
Prijs v.a. € 849,00
Vervoer per ATB
Accommodatie hangmatten / logeergebouwen
Verzorging volpension
Programma inbegrepen, onder begeleiding van een gids
Gegarandeerde vertrekdatum 12 augustus 2019

Reissoort:  -icon_hiking  -icon_tent  natuur