BLOG VAN DICK SPIJKER

Lady Curzon

Lady Mary Curzon was de echtgenote van de onderkoning van India. We spreken over het eind van de negentiende eeuw. Het was Indiërs destijds verboden alcohol te drinken en men verwachtte dat ook de westerse machthebbers zich daarvan onthielden. Blijkbaar had Lady Mary toch af en toe trek in een neut en liet daarom een ferme scheut sherry aan haar soep toevoegen. Sinds die tijd heet dit gerecht Lady Curzon soep. Het ware beter geweest als de Indiërs ook die soep hadden verboden, want het ging om schildpadsoep.

Lees verder!

Monkey Alert Suriname Dieren Dick Spijker

Monkey alert!

Meteen al op onze allereerste dag in Suriname zien we een brulaap. We maken vanaf Bloemendaal een boottochtje over de Saramaccarivier en kijken onze ogen uit naar de overweldigende flora en fauna.

Lees verder!

paramaribo

De Stad Paramaribo

Ken je Parijs als je de Eiffeltoren en het Louvre hebt bezocht? Of in Londen Towerbridge, Speakers Corner en Buckinham Palace hebt gezien? Steden leer je pas echt kennen als je ook buiten het centrum bent geweest, hebt gezien hoe de mensen daar wonen en hoe ze leven. Zo ook Paramaribo.

Lees verder!

Prachtig Bruggetje Suriname Dick Spijker

Bruggetje

Frederiksdorp is een plaatje dat helemaal voldoet aan het zeer romantische beeld dat ons op school over de koloniën is voorgehouden. Maar natuurlijk weten we tegenwoordig beter…

Lees verder!

busje komt suriname dick spijker

Busje komt…

Wil je in Paramaribo de bus nemen, dan stel je je ergens langs de route op en steek je een hand op als het voertuig nadert…

Lees verder!

rode oogjes dieren suriname dick spijker

Rode oogjes

Schijn in de duisternis met een zaklamp in het rond als u in het binnenland bent en overal doemen rode oogjes op; van kaaimannen, kikkers, slangen, spinnen en wat al niet. Spannend en mooi wel, maar eng? Nee!

Lees verder!

winkel van sinkel natuur dick spijker

De winkel van Sinkel

“Wij leven in het bos, door het bos, met het bos, van het bos.” Dat horen we van iedereen waarmee we in het binnenland contact hebben.

Lees verder!

Auto met vleugels Dick Spijker

Een auto met vleugels

De ervaring van Dick Spijker in een klein vliegtuigje op weg naar Pingpe– of zoals hij het zelf beschrijft, een personenauto met vleugels.

Lees verder!