BLOG VAN DICK SPIJKER

verjaardag dick

Wonen en werken

Kort na ons eerste bezoek aan Suriname (september 2014) zijn we nog even langsgegaan bij Suriname Holidays om wat na te praten en een paar foto’s te laten zien. Ons enthousiasme over de geweldige vakantiereis hebben we niet onder stoelen of banken gestoken, en zo kwam de vraag of we in januari niet één of twee dagen in hun stand op de Vakantiebeurs wilden helpen. Zeg maar, als een soort levende recensie. Dat hebben we gedaan, met heel erg veel plezier. Want wat is nou leuker dan je eigen enthousiasme te laten zien en te proberen dat op anderen over te brengen.
Deze muis zou nog een lange staart krijgen.

Lees verder!

Varen Suriname Rivieren

Varen

‘Van de dertig dagen hebben we maar vier dagen níet in een bootje gezeten!’ Dat valt ons op als we na onze eerste reis door Suriname thuis de foto’s en het dagboekje uitzoeken.
In Groningen hadden we over de Saramaccarivier gevaren; in Bigi Pan hadden we ettelijke vaartochtjes gemaakt; onderweg naar Frederiksdorp waren we met fietsen en al eerst bij Leonsberg overgestoken naar Nieuw Amsterdam en daarna van Marienburg naar Johanna-Margaretha; van Frederiksdorp waren we helemaal naar Braamspunt gevaren om dolfijnen te zien en schelpen te zoeken; we waren de Boven Suriname Rivier opgevaren naar Pingpe; van Tamanredjo met de tentboot naar plantage Bakkie en met de postboot weer terug naar Paramaribo. Daarbij komen nog de talloze excursies die we vanuit de verschillende verblijfplaatsen hebben gemaakt.

Lees verder!

D P

Lady Curzon

Lady Mary Curzon was de echtgenote van de onderkoning van India. We spreken over het eind van de negentiende eeuw. Het was Indiërs destijds verboden alcohol te drinken en men verwachtte dat ook de westerse machthebbers zich daarvan onthielden. Blijkbaar had Lady Mary toch af en toe trek in een neut en liet daarom een ferme scheut sherry aan haar soep toevoegen. Sinds die tijd heet dit gerecht Lady Curzon soep. Het ware beter geweest als de Indiërs ook die soep hadden verboden, want het ging om schildpadsoep.

Lees verder!

Monkey Alert Suriname Dieren Dick Spijker

Monkey alert!

Meteen al op onze allereerste dag in Suriname zien we een brulaap. We maken vanaf Bloemendaal een boottochtje over de Saramaccarivier en kijken onze ogen uit naar de overweldigende flora en fauna.

Lees verder!

paramaribo

De Stad Paramaribo

Ken je Parijs als je de Eiffeltoren en het Louvre hebt bezocht? Of in Londen Towerbridge, Speakers Corner en Buckinham Palace hebt gezien? Steden leer je pas echt kennen als je ook buiten het centrum bent geweest, hebt gezien hoe de mensen daar wonen en hoe ze leven. Zo ook Paramaribo.

Lees verder!

Prachtig Bruggetje Suriname Dick Spijker

Bruggetje

Frederiksdorp is een plaatje dat helemaal voldoet aan het zeer romantische beeld dat ons op school over de koloniën is voorgehouden. Maar natuurlijk weten we tegenwoordig beter…

Lees verder!

busje komt suriname dick spijker

Busje komt…

Wil je in Paramaribo de bus nemen, dan stel je je ergens langs de route op en steek je een hand op als het voertuig nadert…

Lees verder!

rode oogjes dieren suriname dick spijker

Rode oogjes

Schijn in de duisternis met een zaklamp in het rond als u in het binnenland bent en overal doemen rode oogjes op; van kaaimannen, kikkers, slangen, spinnen en wat al niet. Spannend en mooi wel, maar eng? Nee!

Lees verder!

winkel van sinkel natuur dick spijker

De winkel van Sinkel

“Wij leven in het bos, door het bos, met het bos, van het bos.” Dat horen we van iedereen waarmee we in het binnenland contact hebben.

Lees verder!

Auto met vleugels Dick Spijker

Een auto met vleugels

De ervaring van Dick Spijker in een klein vliegtuigje op weg naar Pingpe– of zoals hij het zelf beschrijft, een personenauto met vleugels.

Lees verder!