ARTbnb De Kus

Overnachten met Surinaamse allure

Aan de Aukalaan, in de wijk Uitvlugt is een nieuwe, bijzondere accommodatie gestart: De KuS ARTbnb. Hier kunt u overnachten in een typische Surinaamse zg. Bruynzeelwoning*.
Speciaal geschikt voor iedereen die niet op zoek is naar een standaard accommodatie. Er zijn vier gastenkamers, met gedeelde badkamer en wc die allemaal een eigen ingang via het balkon hebben met uitzicht op de grote tuin. Daarnaast zijn er nog twee kamers met een badkamer ensuite. De kamers zijn verschillend van inrichting, onderwerp en filosofie. Een aantal kamers hebben een airco, andere alleen een ventilator. Gasten kunnen gebruik maken van de woonkamer, de kunstbibliotheek en de keuken. In de tuin zijn schaduwrijke plekken en een barbecue te vinden.
Beneden is de galerie De KuS dagelijks geopend van 9-12.30 uur.
Uitvlugt is een rustige buitenwijk van Paramaribo, waar veel restaurants en winkels zijn gevestigd, onder andere in de Hermitage Mall, de Verlengde Gemenelandsweg en de Johannes Mungrastraat. Met taxi of bus, maar ook per fiets is het centrum in korte tijd te bereiken.

*Tegenwoordig is Bruynzeel bekend van keukens en potloden. Vroeger had de ondernemersfamilie Bruynzeel houtfabrieken. Willem Bruynzeel richtte in 1947 de Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij op, die gezaagd en geschaafd hout, triplex, spaanplaat en vloeren produceerde. Toen in de jaren ’50 de woningnood groot was in Suriname werden er Bruynzeelwoningen als voordelige bouwpakketten aangeboden. Gedurende 40 jaar waren de woningen een groot succes en Bruynzeel zou een belangrijke werkgever in Suriname worden. 

Reissoort: ~icon_sleeping

Lees wat onze klanten ervan vonden: