REISBENODIGHEDEN

De visumplicht voor Suriname is afgeschaft voor mensen met de Nederlandse, Belgische en Duitse nationaliteit.

Er is een toeristenkaart ingevoerd. Deze toeristenkaart wordt naast de verschillende bestaande typen visa afgegeven voor iedereen die voor toeristische doeleinden wil afreizen naar Suriname.

De Toeristenkaart is verkrijgbaar bij:

Op Surinaamse feestdagen zijn het Consulaat en de Schiphol balie gesloten.

Belangrijke punten:

  • Om een Toeristenkaart te kunnen kopen moet uw paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Suriname en dient u over een retourticket te beschikken.
  • De Toeristenkaart is geldig voor 90 dagen en kan voor één binnenkomst gebruikt worden.
  • Wie langer dan één maand blijft moet zich binnen 30 dagen melden bij de Vreemdelingendienst in Paramaribo.
  • Gaat u tijdens uw reis een keer de grens over, dan moet u voor de terugkeer naar Suriname opnieuw een Toeristenkaart kopen of kiezen voor een multiple entry visum. (n.v.t. voor een kort bezoek aan St. Laurent in Frans Guyana tijdens een tour).

Consulaat van Suriname

De Cuserstraat 11
Amsterdam
tel: 020-6426137 / 6426717
geopend tussen 09.00-12.00 uur, maandag t/m vrijdag
(op Surinaamse feestdagen gesloten)

Lees nauwkeurig alle informatie op www.consulaatsuriname.nlToeristen die woonachtig zijn in België kunnen terecht met vragen bij de Ambassade van Suriname in Brussel.

Reizen met minderjarige kinderen

Voor reizen met minderjarige kinderen heeft u extra documenten nodig.
Vanaf 26 juni 2012 moeten alle kinderen over een geldig paspoort beschikken en is een bijschrijving in het paspoort van de ouders niet meer geldig. Deze regeling komt voort uit de gewijzigde Europese regelgeving. Meer informatie vindt u terug op www.rijksoverheid.nl

Visum

Het toeristenvisum (à 40 euro) kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-15.00 uur op het Consulaat in Amsterdam aanschaffen. Visumaanvragen kunt u zowel persoonlijk regelen als via een koerier of familielid laten verzorgen. Het multiple entry visum kan voor meerdere binnenkomsten worden aangevraagd, als u tijdens uw verblijf in Suriname een ander land wensen te bezoeken. (niet noodzakelijk voor dagtochten en twee daagse bezoeken aan het buurland Frans Guyana/St. Laurent, wel voor meerdaagse verblijven richting Cayenne.)

Wat heeft u nodig voor het aanvragen van een toeristenvisum:

  • Een online ingevuld visumaanvraagformulier. U dient het formulier tevens uitgeprint en ondertekend mee te brengen
  • Een recente (goedgelijkende), niet gebruikte kleurenpasfoto
  • Een geldig paspoort (minimaal nog 6 maanden geldig bij aankomst in Suriname)
  • Een geldig retourticket naar Suriname
  • Evt. extra documenten indien u reist met minderjarige kinderen

Raadpleeg de site van het Consulaat over verdere informatie voor overige visumsoorten en tarieven

Personen van Surinaamse Afkomst

Personen die houder zijn van een geldig PSA document, hebben geen visum of toeristenkaart nodig om Suriname binnen te komen. Het paspoort is verplicht en mag niet minder dan 6 maanden geldig zijn bij aankomst.
De leges voor het aanvragen van een PSA document bedragen 100 euro (http://www.gov.sr/psa).

 

Toeristen die woonachtig zijn in België kunnen tevens terecht bij de Ambassade van de Republiek Suriname in Brussel.

Ambassade van de Republiek Suriname

Franklin Rooseveltlaan no. 200
1050 Brussel
België
Tel. no. : 0032- 26401172
Fax no. : 0032-26463962
E-mail: amb.belgie@foreignaffairs.gov.sr

Wij streven u zo goed mogelijk te informeren over de updates via onze website.

Bekendmakingen en updates vanuit de Surinaamse overheid kunt u tevens op de website van het Consulaat van Suriname volgen.

Delen...Email this to someoneShare on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn