Commewijne
Het Commewijne gebied, ten noordoosten van Paramaribo is een interessante omgeving om per fiets, boot of huurauto te ontdekken. In deze omgeving waar ooit talloze plantages floreerde wonen nu overwegend mensen van Javaanse afkomst. Onderweg vindt u talloze warungs en stalletjes met Javaanse lekkernijen waardoor het soms lijkt alsof u in Indonesië bent. Naast Fort Nieuw Amsterdam (openluchtmuseum) zijn de oude plantages zoals Mariënburg, Rust en Werk, Alkmaar, Alliance en Frederiksdorp de moeite waard om te bezoeken.
commewijne

Ook een verblijf in Hotel de Plantage in Tamanredjo of in een knus huisje van de plantage Visserszorg zijn aan te raden. Deze accommodaties zijn per fiets bereikbaar. Uiteraard kunnen wij ook een self drive tour voor u samenstellen mocht u liever met een auto dit district willen verkennen.
Het Commewijne district niet alleen interessant voor mensen die interesse hebben in de historie van de plantage cultuur. Het is ook een uitgelezen plek voor vogelliefhebbers. Mocht u een meer informatie willen hebben over de mogelijkheden, neemt u dan contact met ons op voor een uitgebreid op maat advies zodat wij uw reis geheel naar wens kunnen samenstellen.

commewijne

Het drukke Paramaribo zal in het begin even wennen zijn. Op de doordeweekse dagen verplaatst zich hier een voortdurende stroom van auto’s, bussen en brommers. Eenmaal gewend aan de drukte kunt u genieten van de diversiteit die de stad biedt. Bezoek een van de kleurrijke markten, maak een wandeling langs de koloniale panden in de binnenstad en vergeet niet een kijkje te nemen in de prachtige gerenoveerde houten St. Petrus en Paulus kathedraal. Las af en toe een rustpauze in op een terrasje of ga proeven van de Surinaamse lekkernijen in een van de eethuisjes. ’s Avonds is er veel vertier in het uitgaanscentrum. Wilt u liever rustig uit eten? Dat kan ook: Paramaribo biedt een enorme variëteit aan restaurants.

 

 

 

 

<< Terug naar de hoofdpagina >>

commewijne zwembad